UPM Institutional Repository

Teknologi Retort pilihan inovasi sos labu


Citation

Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (2022) Teknologi Retort pilihan inovasi sos labu. [UPM News]

Abstract

Putrajaya, 11 Oktober – Penyelidik Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Siti Nurhayati Khairatun, memilih teknologi retort bagi menghasilkan inovasi sos yang diperbuat daripada labu tanpa bahan pengawet. Beliau berkata teknologi ini membantu untuk mematikan bakteria pada makanan dan mampu memanjangkan jangka hayat makanan tanpa bahan pengawet selain dapat mengekalkan ketahanan produk.


Download File

[img] Text
Teknologi Retort Pilihan Inovasi Sos Labu _ Universiti Putra Malaysia.pdf

Download (992kB)

Additional Metadata

Item Type: UPM News
Divisions: Universiti Putra Malaysia
Publisher: Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia
Depositing User: Azhar Abdul Rahman
Date Deposited: 12 May 2023 08:17
Last Modified: 17 May 2023 02:33
URI: http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/99446
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item