Citation
Mohd Azhari, Nurul Ezzaty
(2022)
Teknologi Retort pilihan inovasi sos labu.
[UPM News]
Abstract
Putrajaya, 11 Oktober – Penyelidik Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr. Siti Nurhayati Khairatun, memilih teknologi retort bagi menghasilkan inovasi sos yang diperbuat daripada labu tanpa bahan pengawet. Beliau berkata teknologi ini membantu untuk mematikan bakteria pada makanan dan mampu memanjangkan jangka hayat makanan tanpa bahan pengawet selain dapat mengekalkan ketahanan produk.
Download File
Official URL or Download Paper: https://www.upm.edu.my/berita/teknologi_retort_pil...
|
Additional Metadata
Item Type: | UPM News |
---|---|
Divisions: | Universiti Putra Malaysia |
Publisher: | Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia |
Depositing User: | Azhar Abdul Rahman |
Date Deposited: | 12 May 2023 08:17 |
Last Modified: | 17 May 2023 02:33 |
URI: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/99446 |
Statistic Details: | View Download Statistic |
Actions (login required)
View Item |