Keyword Search:

Manfaat ilmu untuk kebaikan masyarakat

Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011) Manfaat ilmu untuk kebaikan masyarakat.

[img] PDF
94Kb

Abstract

SERDANG, 17 Okt – Pro Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Tan Sri Rozali Ismail menyeru semua graduan dapat memanfaatkan ilmu yang diperoleh di universiti untuk berkhidmat kepada masyarakat. Beliau berkata, graduan seharusnya menempatkan diri mereka di tempat yang strategik dan menjadi pemimpin yang sentiasa bersama masyarakat untuk membawa perubahan lebih baik. “Ini amat bertepatan dengan usaha yang dilaksanakan oleh pemimpin negara bagi melonjakkan pencapaian bangsa dan negara ke arah negara maju menjelang tahun 2020. “Justeru, para graduan perlu sedar bahawa kehadiran anda di universiti serta kelebihan ilmu yang diperoleh bukanlah berlaku secara kebetulan tetapi atas tanggungjawab dan amanah yang perlu dilunaskan,” katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap pada hari ketiga Majlis Konvokesyen UPM ke-35 di Pusat Kebudayaan dan Kesenian Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di sini.

Item Type:UPM News
Faculty or Institute:Universiti Putra Malaysia
ID Code:18575
Deposited By: Norhaliza Zainal
Deposited On:30 Nov 2011 03:57
Last Modified:27 May 2013 07:59

Repository Staff Only: Edit item detail

Document Download Statistics

This item has been downloaded for since 30 Nov 2011 03:57.

View statistics for "Manfaat ilmu untuk kebaikan masyarakat "

 
 
 
 

Universiti Putra Malaysia Institutional Repository is powered by EPrints 3 which is developed by the School of Electronics and Computer Science at the University of Southampton. More information and software credits.
Universiti Putra Malaysia Institutional Repository supports OAI 2.0 with a base URL of http://psasir.upm.edu.my/cgi/oai2
Best viewed using IE version 7.0 (and above) Mozilla Firefox version 3 (and above) with the resolution of 1024 x 768.