Keyword Search:

FSKTM ,SSP Cyberjaya anjur seminar tingkat kemahiran ICT

Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011) FSKTM ,SSP Cyberjaya anjur seminar tingkat kemahiran ICT.

[img] PDF
93Kb

Abstract

CYBERJAYA, 29 Jun – Jabatan Sains Komputer, Fakulti Sains Komputer dan Teknolgi Maklumat (FSKTM) Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menganjurkan Program Seminar ICT di Sekolah Seri Puteri (SSP) iaitu sekolah kluster UPM (sekolah angkat) untuk meningkatkan kemahiran pelajar dalam bidang teknologi maklumat. Ketua Jabatan Sains Komputer FSKTM, Dr. Lilly Suriani Affendey berkata usaha itu dapat memberi pendedahan tentang etika dan keselamatan penggunaan media rangkaian sosial. “SSP dipilih kerana statusnya sebagai Sekolah Kecemerlangan Kluster (SKK) UPM dalam program kesedaran teknologi maklumat selain merapatkan jaringan di antara pihak universiti dan komuniti luar,” katanya. Aktiviti dalam seminar ICT itu ialah “Etika Penggunaan Internet” oleh Dr. Fatimah Sidi dan “Keselamatan Penggunaan Internet” oleh Dr. Mohd. Taufik Abdullah. Sementara itu, Penolong Kanan SSP, Umi Nafisah Md Sirat berkata penglibatan universiti menjalinkan hubungan dengan pihak sekolah amat bersesuaian pada masa kini selari dengan objektif SSP iaitu sekolah berprestij tinggi. “Diharapkan, program ini akan terus dilaksanakan dari masa ke semasa dan bukan sahaja melibatkan FSKTM sahaja tetapi dengan semua fakulti di UPM,” katanya. Seramai 800 peserta yang terdiri daripada pelajar tingkatan 1 hingga 5 dan guru-guru SSP turut menyertai seminar itu.

Item Type:UPM News
Faculty or Institute:Universiti Putra Malaysia
ID Code:18052
Deposited By: Muizzudin Kaspol
Deposited On:05 Aug 2011 04:49
Last Modified:27 May 2013 07:57

Repository Staff Only: Edit item detail

Document Download Statistics

This item has been downloaded for since 05 Aug 2011 04:49.

View statistics for "FSKTM ,SSP Cyberjaya anjur seminar tingkat kemahiran ICT"

 
 
 
 

Universiti Putra Malaysia Institutional Repository is powered by EPrints 3 which is developed by the School of Electronics and Computer Science at the University of Southampton. More information and software credits.
Universiti Putra Malaysia Institutional Repository supports OAI 2.0 with a base URL of http://psasir.upm.edu.my/cgi/oai2
Best viewed using IE version 7.0 (and above) Mozilla Firefox version 3 (and above) with the resolution of 1024 x 768.