Keyword Search:


Bookmark and Share

Proses Perekayasaan Semula Dalam Sistem Maklumat Pengurusan Kewangan Di Universiti Pertanian Malaysia

Abdullah, Rusli (1996) Proses Perekayasaan Semula Dalam Sistem Maklumat Pengurusan Kewangan Di Universiti Pertanian Malaysia. Masters thesis, Universiti Pertanian Malaysia.

[img] PDF
1200Kb

Abstract

Proses Perekayasaan Semula adalah satu konsep yang mula muncul pada awal tahun 1990-an. Proses perekayasaan semula adalah bermaksud proses mereka bentuk semula atau menyusun semula urusan perniagaan bagi mencapai kemajuan yang bermakna dalam konteks penjimatan kos, kitaran masa, kualiti dan juga produktiviti. Kajian ini dilaksanakan untuk mengenal pasti aktiviti proses dalam sistem maklumat yang terpilih bagi menyumbang kepada proses perekayasaan semula atau proses inovasi. Kajian ini juga telah memperlihatkan peranan teknologi maklumat dapat mencapai matlamat yang disasarkan. Fenomena ini sangat mustahak kerana banyak urusan atau proses dalam sistem maklumat yang kadangkala menghadapi masalah reaksi pemprosesan yang menggunakan masa yang lama dan keperluan sumber yang berlebihan.

Item Type:Thesis (Masters)
Subject:Reengineering (Management)
Chairman Supervisor:Professor Madya Dr. Abu Talib Othman
Call Number:FSAS 1996 1
Faculty or Institute:Faculty of Environmental Studies
ID Code:11288
Deposited By: Mohd Nezeri Mohamad
Deposited On:18 Jul 2011 09:40
Last Modified:29 Nov 2013 17:25

Repository Staff Only: Edit item detail

Document Download Statistics

This item has been downloaded for since 18 Jul 2011 09:40.

View statistics for "Proses Perekayasaan Semula Dalam Sistem Maklumat Pengurusan Kewangan Di Universiti Pertanian Malaysia "